Workshops

Soul Dance Workshops
Dans jezelf happy en breng je ziel in je lijf!

cropped-banner-formaat-wordpress4.jpg

Hoe ziet een Soul Dance workshop er uit?

Je kunt de workshops zien als een reis door je lichaam en je subtiele energielichamen via beweging en dans. Iedere workshop heeft een specifiek thema, bv. een lichaamscentrum en het exploreren van bepaalde bewegingsaspecten in verbinding met onze zielskwaliteiten als thema of het dansen vanuit de energie van dolfijnen of de geometrie van je lichaam.

We doen een uitgebreide warming up om ons lichaam en energie te laten stromen.
Ik maak gebruik van verschillende muziek stijlen, zodat je lekker swingend alles goed los kunt maken en energetisch wakker kunt worden.  We oefenen met balans en lichaamsbewustzijn. We doen ook veel partneroefeningen en bewegen met de hele groep. Je danst op dansopdrachten rond het thema van de workshop van die middag, waarin jouw unieke expressie en spontane bewegingen alle ruimte krijgen.

We gaan na dit dynamische en fysieke dansen langzaam toewerken naar
meer energetische bewegingen en het waarnemen van subtiele innerlijke bewegingsimpulsen.
Door te bewegen vanuit verschillende lichaamscentra activeer je deze en gaat je energie vrijer stromen. Je voeten als evenwichtsanker zijn daarbij essentieel.
Middels speelse dansopdrachten ga je je lijf van voeten tot je kruin exploreren en in expressie brengen. Je leert verankert staan en je gewicht en zwaartekracht,
je ruimtelijkheid en de snelheden van je lichaam ervaren en er mee spelen. Overgave aan het zijn in het moment is jezelf toestaan spontaan te zijn en je speelsheid toe te laten. Wij gaan spelen met de elementen van dans en beweging. We gaan spontaan in versnelling en vertragen. Je breidt jezelf uit van klein naar groot. We geven gewicht aan de beweging en ervaren gewichtsloosheid en free flow.
Na een ‘cooling down’ sluiten we met hele groep in een cirkel af.