Over Soul Dance

Uit het denken in je lijf betekent voor mij in Mindfullness aanwezig zijn met wat leeft in ons en wil tot uiting komen van binnenuit.

Het is inmiddels al langer onderzocht en bewezen dat bewegen je brain functies en dopamine productie stimuleert.  Hierbij je creatieve bron, emotionele binnenwereld en spiritueel energetisch bewustzijn te betrekken geeft je brain, je gemoed en je geest een nog krachtigere Boost.

Soul Dance is een dansvorm waarbij je jouw hele pallet aan expressie en potentieel danst. Van vrij, uitbundig, krachtig, speels, sensitief en energetisch, met focus en in contact tot en met de subtiele fluisteringen en energetische waarnemingen via jouw lichaam te laten bewegen. Vanuit de Laban’se bewegingsleer bewegen wij vanuit bepaalde ‘Efforts’. Deze unieke basale bewegingen, die ik ‘Drives’ noem, bepalen samen met onze lichaamshouding (wel/ niet goed uitgelijnd) onze gemoedstoestand.
Als een van deze Drives of Efforts de overhand heeft ontstaat disbalans in je lichaam, geest en gevoel. De voor jou unieke set van bewegingsmateriaal/jouw Drives zijn mijn en jouw ‘werk-materiaal’ in een creatieve en toch diepgaande context. Doel is deze disbalans te herstellen, waardoor je perceptie van jezelf, je denken en gevoel tot en met je spiritueel bewustzijn/bezieling kan transformeren naar meer heelheid.

Effecten: Meer innerlijke harmonie, welzijnsgevoel (Dopamine Effect) Helderheid in je geest, versterking van je autonomie, stimulans van je leiderschapscapaciteiten en mogelijke release van (oude) onverwerkte emoties die middels jouw dansproces ruimte krijgt om dieper verwerkt te kunnen worden.

Effecten:
Je spontane expressie, natuurlijke beweging en contact met jezelf, jouw doelgerichtheid en balans herstellen. Je komt meer in je kracht, gronding, helderheid en zachtheid. Je voelt je opgeladen, lichter, soepeler en positief.